Find svar på spørgsmål om YourGLS

Log ind


Når du logger ind i YourGLS kan du oprette labels og spore dine pakker med Track & Trace.

På forsiden på GLS’ hjemmeside finder du ikonet til YourGLS i øverste højre hjørne.
Indtast brugernavn og password for at logge ind.
Har du glemt dit password? Klik på glemt password. Hvis den siger ”Ukendt brugernavn eller forkert mail”, kan årsagen være, at vi ikke har din mail registreret, eller at du har fået ny mail. Ring eller send en mail til IT-supporten, så hjælper vi med at løse det.

Modtagerkartotek


Et modtagerkartotek er altid godt at have, hvis man ofte skal sende til de samme - både virksomheder og private. Læs her hvordan du kan gøre brug af modtagerkartoteket og hvilke muligheder du har i det.

Du kan gemme dine kunder i modtagerkartoteket, når du opretter kunden første gang. Sæt et flueben i ”Gem modtager i adressebog”.

Du kan også oprette dine kunder i ”Modtageradministration” (under ”Administration”) ved at klikke på ”Tilføj”.

Hvis du skal ændre i en gemt adresse, gør du det i ”Modtageradministration”. Adressen bliver ikke rettet ved at lave en label til den nye adresse og markere i ”Gem modtager i adressebog.

For at uploade dine kunder til YourGLS skal filen have et bestemt format, som du finder her.
Under ”Administration” og ”Modtageradministration” kan du søge kunden frem. Klik på rediger. Når du har tastet ændringerne, skal du klikke på gem.
Hvis du under ”Opret labels” søger kunden frem og ændrer adressen, bliver dine ændringer ikke gemt.
I ”Modtageradministration” (under ”Administration”) kan du søge kunden frem og markere kunden i venstre side. Klik på ”Slet” nederst for at slette kunden.
Hvis du trykker på ”Slet alt” vil alle kontakterne blive slettet, og de kan ikke gendannes.

Opret labels


Er du i tvivl om, hvordan du opretter en label, hvilken service du skal bruge eller hvordan du laver en returlabel? Find svarene lige her.

Når du er logget ind i YouGLS, skal du klikke på ”Opret labels”.

Udfyld første side med kundens informationer. Hvis pakken skal til en GLS PakkeShop, er det stadig kundens privatadresse, du skal indtaste.

Herefter klikker du ”Fortsæt” og vælger, hvilken service du vil benytte. Hvis du skal sende en erhvervspakke, så skal du ikke vælge noget - den er markeret på forhånd.

Hvis du skal sende en pakke til en privat modtager, så sæt flueben i ”PrivateDeliveryService”. Hvis du sender pakken til en GLS PakkeShop, så sæt fluebenet i ”ShopDeliveryService”. Du finder den aktuelle PakkeShop på den hvide knap ”Vælg en PakkeShop”.

Udfyld herefter vægt og klik på ”Afslut” – Labelen vises på skærmen og du kan downloade den som pdf eller printe den.

I dette overblik kan du se en kort beskrivelse af vores services:

  • BusinessParcel: Når du skal sende en pakke til en virksomhed.
  • PrivateDeliveryService: Når du skal sende en pakke til en privatadresse.
  • ShopDeliveryService: Når du skal sende en pakke til levering direkte i en GLS PakkeShop. Din modtager henter pakken, når de får advisering fra GLS.
  • AddOnLiabilityService: Hvis du har behov for en højere ansvarsgrænse for din pakke, hvis uheldet skulle være ude.
  • DepositService: Hvis GLS må levere pakken uden underskrift fra din modtager. Kan kun kombineres med erhvervspakker (BusinessParcel).
  • Express: Hvis du har behov for at din pakke bliver leveret inden klokken 10 eller 12.
  • ShopReturn: Når din private modtager skal returnere en pakke til dig. Din kunde indleverer pakken i en GLS PakkeShop efter eget valg.
  • Pick&Ship: Når du skal have hentet en pakke på én adresse og leveret på en anden adresse.
  • Pick&Return: Når du skal have hentet en pakke retur til din adresse.

Når din label er klar, får du vist en label på din skærm.

Du kan klikke på print-ikonet og vælge den aktuelle printer.

Du kan også højre klikke på PDF’en og vælge ”Udskriv”. En boks bliver vist og du kan vælge aktuel printer.

Hvis du skal sende labelen videre, kan du klikke på ”Download” og PDF’en bliver hentet ned på din computer. Du kan printe labelen ved at åbne den gemte PDF og klikke på ”Udskriv” eller højre klikke og vælge ”Udskriv”.

Du kan kun genudskrive en label, hvis du ikke har været inde på ”Kvitteringsliste”.

For at genudskrive en label, skal du ind under ”Rettelser” (under ”Processing”). Klik på søg, vælg din label og klik på ”Genudskriv pakkelabel”.

Den første label, du fik udskrevet, bliver annulleret. Hvis du ikke kan genudskrive din label, skal du oprette en ny.

GLS afregner for fragt ved første scan, så du kan blot smide den forkerte label ud - husk at strege den fra din kvitteringsliste, så antallet stemmer. Du er også velkommen til at ringe til GLS IT Support for at få den gamle label slettet.

Du kan kun slette en label, hvis du ikke har været inde på ”Kvitteringsliste”.

For at slette en label, skal du ind under ”Rettelser” (under ”Processing”). Her søger du din label frem, markerer de pakker, som skal slettes og klikker på ”Annuller pakke”.

Pick&Ship og Pick&Return kan du ikke selv slette. Ring på 76 33 12 35 eller mail til GLS IT Support.

Du kan oprette og printe flere labels på en gang til samme modtager. Du kan ikke printe flere labels på en gang til forskellige modtagere.

Under opret labels kan du tilvælge en øget ansvarsgrænse.

Du skal udfylde felterne, som du plejer. Når du har klikket ”Fortsæt”, skal du på side 2 sætte flueben i ”AddOnLiabilityService” og udfylde værdien i feltet ”AddOnInsurance værdi (DKK)”. Af sikkerhedshensyn kan du ikke se på din label, at den er ekstra forsikret.

I YourGLS vælger du ”ShopReturn” (under ”Processing”) eller ”ShopReturn” på forsiden.

Udfyld kundens informationer under ”Afsenderinformation på returpakke” og trykker ”Afslut”. Herefter kan du vælge, hvordan din label skal sendes til kunden.

Din kunde kan indlevere pakken i en GLS PakkeShop efter eget valg.

For at sende til en PakkeShop, skal du bruge servicen ”ShopDeliveryService”.

Under ”Opret labels” skal du taste din kundes informationer (også din kundes private adresse) og klikke ”Fortsæt”. På næste side vælger du ”ShopDeliveryService” og vælger til hvilken GLS PakkeShop du ønsker levering.

Under ”Opret labels” udfylder du din kundes informationer. Klik på ”Fortsæt” og gå videre til side 2. Vælg ”ExpressParcel” og vælg, om det skal være en 10:00Service eller en 12:00Service - altså om pakken skal leveres inden kl. 10 eller kl. 12.

Pick&ShipService/ Pick&ReturnService


Vi tilbyder services som Pick & Ship/Pick & Return. Er du i tvivl om, hvad de betyder, samt hvornår de skal bruges så læs med her.

En Pick&ShipService sender vores chauffør ud på en given adresse for at hente pakken, så GLS kan levere den på en anden adresse end din.

Denne service skal ikke bruges, hvis du blot vil bestille alm. afhentning af dine pakker.

Hvis du får oprettet en Pick&ShipService, som du ikke skal bruge alligevel, skal du huske at få den annulleret og undgå afregning for forgæves kørsel. Ring til IT Support på 76 33 12 35 eller send en mail.

En Pick&ReturnService sender vores chauffør ud på en given adresse for at hente pakken, så GLS kan returnere den til dig.

Hvis du får oprettet en Pick&ReturnService, som du ikke skal bruge alligevel, skal du huske at få den annulleret og undgå afregning for forgæves kørsel. Ring til IT Support på 76 33 12 35 eller send en mail.

Ved en Pick&Return kommer pakken retur til dig og ved en Pick&Ship leverer vi pakken en anden adresse end din.
Når du opretter en Pick&Ship- eller Pick&ReturnService, skal du ikke printe en label. Du får en kvittering med et pakkenummer og vores chauffør har labelen med ved afhentning. Denne information må du gerne give til afhentningsstedet.

Afhentning


Læs her hvordan du bestiller en afhentning samt hvordan du laver en kvittering til vores chauffør.

Du kan bestille vores chauffør til at hente dine pakker på afhent.gls.dk.

Hvis du skal have hentet en pakke på din kundes adresse, skal du logge ind i YourGLS og oprette en Pick&Return- eller Pick&ShipService.

Under ”Kvitteringsliste” (under ”Processing”) vælger du, om du ønsker en detaljeret liste eller blot en kvittering - om det skal være alle pakker for dagen eller siden seneste print. Klik på ”Hent rapport” og din rapport er klar til at blive printet. Hvis du bruger Consignor, Shipmondo eller Interline, kan du ikke hente en rapport til chaufføren i YourGLS. Det skal du gøre i det system, du laver labels i.