Find svar på spørgsmål om Interline

Generelt


Er du i tvivl om, hvor du kan finde Interline, hvordan du flytter det, eller andet der vedrører brugen af Interline generelt - vi giver dig svaret her.

Interline ligger ikke frit tilgængeligt og kan ikke findes på Google – ring venligst indtil IT-supporten, så hjælper vi med at installere det. Interline kan dog kun installeres på Windows og findes ikke til MAC.
Interline ligger ikke frit tilgængeligt og du kan ikke finde det på Google. Kontakt GLS IT Support, så hjælper vi med at installere det. Interline kan kun installeres på Windows og findes ikke til MAC.

Du kan sagtens flytte databasen over på et andet drev og pege Interline til den nye placering.

Hvis du ønsker at flytte Interline, så skal installationsfilerne flyttes til den nye placering. I begge tilfælde er du velkommen til at ringe til GLS IT Support.

I Interline kan du under ”Stamdata” og ”Forsendelser” se de pakker, du har oprettet. Søg pakken frem og marker pakken i oversigten - klik på T&T for at spore pakken. Hvis du ønsker en kvittering, skal du benytte YourGLS.

Modtagerkartotek


Som YourGLS har Interline også et modtagerkartotek. Læs videre her, for at finde ud af hvordan du bruger det, samt mulighederne i det.

Din modtager vil blive gemt ved at give dine modtagere et modtagernummer og markere i ”Gem modtagerdata”. Modtagernummer kan både være bogstaver og tal eller en blanding.
Du kan ændre dine modtagere i Interline under Stamdata og ”Modtagere”. Find din modtager og klik på ”Ret”. Herefter kan du ændre i oplysningerne. Du kan også slette modtageren, hvis du ikke længere ønsker at gemme denne.
Du kan slette dine modtagere i Interline under Stamdata og ”Modtagere”. Find din modtager og marker de relevante og klik på "Slet". Interline spørger herefter, om du vil slette 1 modtager - klik på ”Ja”. Modtageren er nu slettet. Hvis du ønsker at slette flere, kan du holde ctrl nede, mens du markerer.
I Interline kan du under ”Stamdata” og "Indlæs modtagerdata". Du skal være opmærksom på, at din fil skal have et bestemt format og opstilling – se filtypen her. Kontakt GLS IT Support, hvis du ønsker hjælp til dette.

Opret labels


Få hjælp til at oprette dine manuelle labels og returlabels i Interline, samt find ud af, hvad de forskellige services betyder, og hvornår de bruges i Interline.

Udfyld felterne navn, adresse, postnummer, by og meget gerne mail og mobilnummer (specielt til en privat modtager) og udfyld vægten. Vælg herefter den rigtige service.

Pakke til erhvervsmodtager:

 • Pakketype - Almindelig
 • Forsendelsestype - Almindelig

Pakke til levering i en GLS PakkShop:

 • Pakketype - Almindelig
 • Forsendelsestype - ShopDeliveryService
 • Udfyld modtagers navn i attention-feltet

Pakke til privat modtager:

 • Pakketype - PrivateDelivery
 • Forsendelsestype - Almindelig

Returlabel til en privat modtager:

 • Pakketype - Almindelig
 • Ønsker du en fysisk label printet, så vælg ”ShopReturnServiceLabel”
 • Ønsker du at sende en pdf til din kunde, så vælg ”ShopReturnServiceMail”

Ekspreslevering:

 • Pakketype - Almindelig
 • Forsendelsestype - ”10:00 Service” eller ”12:00 Service” for levering inden kl. hhv. 10 og 12 næste hverdag.

Ønsker du at sætte en ekstra service på:

 • Skal din kunde modtage en mail om, at pakken er modtaget hos GLS, så vælg "Mail notifikation".
 • Skal pakken leveres uden kvittering, så vælg "DepositService".

Tryk på ”Gem” for at printe en label.

Udfyld felterne som du plejer. Når du ændrer landekoden, vil brugerfladen ændre sig en smule. De tilgængelige services pr. land vises. Ved de lande, som kan modtage både erhvervspakker, privatlevering og levering til PakkeShops, vil du kunne vælge mellem både EuroBusiness, PrivateDelivery og ShopDeliveryService.

De lande, hvor du ikke kan vælge levering til PakkeShop og PrivateDelivery, vil den automatisk vise ”EuroBusinessParcel”, som du skal benytte til både privat- og erhvervslevering.

Din modtager kan blive adviseret om, at GLS har scannet din pakke i systemet.

Du kan sætte mail-notifikation på en enkelt forsendelse ved at sætte flueben i ”Mail adviseringer” under services.

Hvis det skal være på alle dine pakker, kan du under ”Stamdata” og ”Konfiguration af system” vælge fanen ”Standard pakkeværdier”. Marker i ”Mail adviseringer” under ”Extra services”. Tryk gem og genstart programmet. Mail-notifikation vil herefter være aktiveret på alle dine pakker.

For at lave en label med levering til en GLS PakkeShop, skal du klikke på ”ShopDeliveryService” under forsendelsestype.

Herefter bliver felterne til udfyldning grå. Klik på ”Find PakkeShop” og find den PakkeShop, du skal bruge. Hvis din kunde ikke har angivet en ønsket PakkeShop, kan du vælge ”DirectShop” i forsendelsestype, så vælger systemet selv den nærmeste PakkeShop. Indtast din kundes informationer, sæt vægt på og klik ”Gem”.

For at give tilladelse til, at pakken må leveres uden kvittering, skal du udfylde felterne som du plejer. Marker i feltet ”DepositService” og skriv i ”Bemærkning”, hvor pakken må stilles. Denne service kan du ikke benytte til ShopDelivery- og ShopReturn-pakker.

Du kan desværre ikke genudskrive en label i Interline. Hvis automatisk udskrivning er opsat, skal du i dit eget system se, om du har mulighed for at genudskrive.

Alternativt skal du oprette den manuelt i Interline. Hvis du taster alt manuelt i Interline, skal du oprette den igen.

Når du vil sende en mail til din kunde med en returlabel, skal du vælge ”ShopReturnServiceMail”, udfylde kundens informationer og klikke på gem. Herefter skal data overføres, før mailen bliver sendt til din kunde.

Hvis du vil sende en fysisk returlabel til din kunde, skal du vælge ”ShopReturnServiceLabel”, udfylde kundens informationer og klikke på gem for at printe.

Hvis du vil vedlægge en returlabel i dine pakker, skal du udfylde felterne som du plejer. Ved ”Services” markerer du i feltet ”Udskriv ShopReturn” og klikker på Gem. Der bliver nu printet både en almindelig label og en returlabel.

Masseforsendelse


I Interline har du mulighed for at lave en masseforsendelse - læs mere om hvad det betyder og hvordan du gør.

Du kan godt lave masseforsendelser i Interline. Hent skabelonen her.

Du kan hente skabelonen og beskrivelsen for, hvordan filen skal udfyldes her.

Pick&Ship- og Pick&ReturnService


At lave PickShips og Pick&Return er også en mulighed - find ud af her, hvordan du opretter dem i Interline.

Udfyld felterne som du plejer med navn, adresse, postnummer, by, mobil, mail og vægt. Til slut skal du klikke på ”Pick&Return” i venstre hjørne.

Når du har trykket på ”Pick&Return”, vil felterne blive tomme, og du kan finde din forsendelse under ”Stamdata” og ”Forsendelser”. Der kommer ingen label ud til dig. Den har GLS med, når vi henter pakken.

Husk at slette en Pick&Return, hvis du ikke skal bruge den alligevel. Har du lavet dataoverførsel, så ring til GLS IT Support - så sletter vi den.

I ”stamdata” vælger du ”Afsendere”. Markér det kundenummer du skal bruge og klik på ”ret”. Når boksen med dine informationer vises, så klikker du på fanen ”alternative adresser” og ”ny”. Her taster du adressen på slutmodtageren (der hvor pakken skal sendes hen). Luk boksen igen og tast den adresse, hvor pakken skal hentes fra, under ”Modtager” (der, hvor du plejer at udfylde adressen).

Når det er gjort, så klik på knappen ”Alt. adresser” til højre for dit kundenummer. Indtast vægt og den dato, du ønsker pakken skal afhentes, og klik nederst i venstre hjørne på knappen ”Pick&Ship”. Der kommer ingen label ud til dig. Den har GLS med, når vi henter pakken.

Husk at klikke på "Brug primær adr.", når du er færdig, for at skifte over til din almindelige afsenderadresse igen.

Husk at slette en Pick&Ship, hvis du ikke skal bruge den alligevel. Har du lavet dataoverførsel, så ring til GLS IT Support - så sletter vi den.

Der kommer ingen label. Den har vores chauffør med, når vi henter pakken.

I Interline har du kun mulighed for at lave returafhentninger i Danmark. Hvis du skal lave en til udlandet, skal du benytte YourGLS.

Afhentning


Er du i tvivl om, hvordan du får en kvitteringsliste eller bestiller en afhentning, ved brug af Interline? - Find svaret her.

Når du er færdig med dagens pakker, skal du lave en dataoverførsel til os. Det gør du under "Forsendelse" og "Dataoverførsel". Interline spørger herefter, om du ønsker at sende data til GLS. Det siger du ja til - og din printer vil printe en liste med dine pakker på.

Du skal lave en dataoverførsel hver dag, så vi altid har data på dine pakker.

Du bestiller afhentning af dine pakker på afhent.gls.dk.