Find svar på spørgsmål om integrationer

Implementering til webshops


Er du i tvivl om, hvordan du får GLS integreret, hvilket system der skal bruges eller vil din udvikler selv lave en løsning? Læs her hvad vi kan tilbyde.

Alt efter hvilken webshop-løsning du har, skal du bruge et modul/plugin/app gennem din webshop-løsning.

Hvis du har spørgsmål til det eller har brug for rådgivning i forhold til valg af modul/plugin/app, så kontakt gerne GLS IT Support.

Du kan finde vores dokumentation på en API løsning her, eller dokumentation på vores Interline løsning her.

Din webshop-løsning kan informere dig om, hvorvidt du skal bruge en API-løsning eller en Interline løsning. Hvis det er en API-løsning, er det YourGLS oplysningerne, du skal bruge.

Hvis I selv laver integrationen, skal I bruge dokumentationen for vores ShopFinder - den finder du her.

Hvis I derimod har et plugin/modul til GLS via din webshop, så burde ShopFinder være implementeret heri. Hvis den ikke er, skal du kontakte dem, der står bag dit plugin/modul.

Shopfinder


Er du i tvivl om, hvordan dine kunder kan vælge PakkeShop på din side, kan du her læse mere om mulighederne.

ShopFinder er GLS’ onlineløsning, der finder en GLS PakkeShop. ShopFinder kan integreres i din webshop.

Den kan sættes op, så den giver din kunde x antal PakkeShop-valgmuligheder, eller så den selv vælger den PakkeShop, der er tættest på den indtastede adresse.

Når din kunde har tastet sin adresse, vil det blive videregivet til vores ShopFinder. Den vil ud fra de indtastede oplysninger respondere med enten x antal PakkeShops, som ligger nærmest din kundes adresse, eller med den PakkeShop, som ligger tættest på din kundes adresse. Alt efter om din kunde selv skal vælge PakkeShop eller om kunden ikke skal have mulighed for selv at vælge. GLS anbefaler altid, at kunden selv kan vælge.

Det betyder, at ShopFinder finder x antal PakkeShops, som ligger tættest på kundens adresse. Denne model bruges, hvis kunden skal have mulighed for selv at vælge, hvilken PakkeShop kunden vil hente pakken i. GLS anbefaler altid, at kunden selv kan vælge.

Det betyder, at ShopFinder finder den PakkeShop, som ligger tættest på kundens adresse. Denne model bruges, hvis kunden ikke selv skal have mulighed for at vælge en PakkeShop.

”GetParcelShopDropPoint” bruges, når din kunde ikke selv skal have mulighed for at vælge en PakkeShop, men systemet selv skal finde den, der ligger tættest på kundens adresse.

”SearchNearestParcelShop” bruges, når din kunde selv skal have mulighed for at vælge, hvilken PakkeShop kunden vil hente sin pakke i. GLS anbefaler altid, at kunden selv kan vælge.

Hvis din udvikler selv laver løsningen, så kan du typisk selv vælge, hvilken model du benytter. Hvis du har et modul/plugin, er det ofte bestemt på forhånd.

Andet


Du kan både få et trackinglink i dine mails og give dine kunder mulighed for, at lave en returlabel på din hjemmeside. Læs her hvordan.

GLS giver dig mulighed for at sende et sporingslink til pakken på mail.

I YourGLS under ”Brugerindstillinger” kan du på fanen "Din konto" indtaste et kodeord til pakkestatuslink nederst på siden. Når dette er udfyldt, kan du under ”Track & Trace” finde knappen ”Pakkestatus link”, som kan kopieres eller sendes direkte via mail.

Som udgangspunkt kan dine kunder selv lave en returlabel i din webshop.

Det kræver, at du logger ind på YourGLS, går ind under ”Brugerindstillinger” og klikker på fanen ”Detaljer for returpakker”. Nederst på siden skal du oprette en sikkerhedsnøgle. Når den er oprettet, vil der stå et link i ”Link” boksen, som kan kopieres ind på din webshop.

Dine kunder kan herefter klikke på linket og selv oprette en returlabel.